proizvodi

Vuna

Vuna se koristi za izjednačavanje toplote tokom ljetnih dana, kao toplotna izolacija tokom zimskog perioda, ali je i higijenski vrlo čista i prihvatljiva za osobe osjetljive na alergije. 

Vuna

Vuna romanovske rase

Vuna romanovske ovce je plavkasto sivkaste boje te je pogodna za izradu odjevnih predmeta kao što su džemperi, čarape, kape, šalovi itd. Također se može koristiti za oblaganje obuće ili izradu jastuka i jorgana. Trenutno se vuna naših ovaca koristi za izradu visoko kvalitetnih madraca i jastuka, koji se koriste u hotelijerstvu širom Europe. Vuna ima prirodno svojstvo takozvanog reguliranja temperature. Unutrašnjost vlakana vune preuzima vodenu paru, dok površinski sloj odbija vodu.

upotreba

Vuna

Proizvod od vune sadrži u odnosu na ukupnu zapreminu do 85% od zraka. To svojstvo mu omogućuje da jako dobro grije. Vuna se ne maže a i ne gužva, jer je vlakno elastično. Većinom se koristi kao sirovina za tekstilnu industriju, ali njena upotreba nije ograničena samo na proizvodnju odjevnih predmeta, već se vuna može iskoristiti i za različite druge namjene, kao naprimjer:

održavanje

Šišanje ovaca

Šišanje ovaca nužni je zahvat u uzgoju ovaca koji se može obavljati ručnim ili električnim makazama. Bez obzirom na pasminu ovce se šišaju barem jednom godišnje u cilju zaštite od parazita i infekcija i kako bi se lakše nosile sa visokim temperaturama. Na našoj farmi za šišanje koristimo električni pisaći stroj, koji omogućuje brzo i učinkovito šišanje, jer nastojimo da uvijek obezbjedimo bezbjende uslove za naše životinje.

Pogledajte s nama Farmu

Prirodno okruženje, posebna atmosfera, te vrijedni tim čine farmu Hacienda de la Vida posebnom!

Hacienda de la vida

Pogledajte ostale proizvode